HTML

Linkblog

Gulliver utazik

Öt kontinensen vezettem autót, buszt, nyergesvontatót, mozdonyt, villamost, hajót, repülőt és osztályt. Most blogot írok ezekről. És keresek egy dizájnert, aki készít ide egy szép felületet.

Gulliver a Facebookon

Partnerünk

Bezárják a Lufthansa Italiát

2011.05.25. 14:14 Gulliver

Október 29-én repülnek utoljára a Lufthansa olasz gépei.
(A Lufthansa müncheni bázisa)
 
A német óriáslégitársaság 2009 februárjában alapította meg a Lufthansa Italiát, miután az olasz nemezeti légitársaság, az Alitalia kivonult a Milánó Malpensa repülőtérről. A cég akkori növekedési politikájába pontosan beleillett, hogy egy Németországtól nem távoli, éppen felszabaduló piacra betörjenek.
 
A cég feladata az volt, hogy Milánóból Olaszország és Európa nagyvárosaiba repüljön – így többek között Budapestre is indultak a német-olasz cég Airbus A319-es gépei.
 
Olaszországban azonban nagyon nehéz volt bevezetni az új márkanevet, ez pedig nagyban rontotta  az esélyt arra, hogy a céget nyereségesen lehessen üzemeltetni – mondta Christoph Franz, a Lufthansa elnök-vezérigazgatója a cég közlése szerint.
 

A gépek és útvonalak nagy részét a Lufthansa, valamint a szintén az ő tulajdonában lévő Air Dolomiti veszi át. A jövő téli menetrendtől kezdve azonban az észak-olasz városok és a Lufthansa müncheni bázisa között járnak majd. Ez valószínűleg azt is jelenti, hogy a Milánóból Európa más országaiba – például Magyarországra – induló járatai megszűnnek, és a hatékony, mindig tiszta müncheni reptéren átszállva lehet majd a Lufthansa hálózatán továbbrepülni. 

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: repülés lufthansa muc mxp

A bejegyzés trackback címe:

https://gulliverutazik.blog.hu/api/trackback/id/tr812931461

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Reményi Tibor | HOGYAN REPÜL A REPÜLŐGÉP? 2011.05.27. 09:19:19

A 20. század első évtizedében fejtette meg az ember a repülés valódi titkát, s alkotott olyan gépet, amellyel felemelkedik a földről, és biztonságosan fennmarad a levegőben – száll.Kísérletek rengetegén át kanyargott a tudáshoz vezető út. Különbö...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása