HTML

Linkblog

Gulliver utazik

Öt kontinensen vezettem autót, buszt, nyergesvontatót, mozdonyt, villamost, hajót, repülőt és osztályt. Most blogot írok ezekről. És keresek egy dizájnert, aki készít ide egy szép felületet.

Gulliver a Facebookon

Partnerünk

Szeretnél légiirányító lenni?

2011.02.22. 08:00 Gulliver

Először tanuld meg a rendes elnevezést: légiforgalmi irányító. Enélkül soha nem engednek be az irányítótoronyba. További részletek alább.

Hivatalosan elég kevés kritérium van: érettségi + angol nyelvvizsga. Ezek birtokában már csak a felvételin kell megfelelni. Itt tesztelik az angoltudást, a monotóniatűrést, illetve a térbeli rendszerezőképességet. Ajánlatos, ha a jelentkező egyszerre több, folyamatosan változó dolgot fejben tud tartani, bírja a nagy nyomást és a folyamatosan ismétlődő feladatokat is, de nem esik kétségbe, ha improvizálni kell. És természetesen ismerni kell az összes vonatkozó szabályt is, és tudni kell alkalmazni is. No meg persze nem szabad megijedni a döntésektől - csupa olyan képesség, amit nem tanítanak iskolában, de nagy szükség van rá az irányítóknál.

A magyar légiforgalmi irányító szolgálat is nagyjából évente indít képzést, de csak a legjobbakat veszik fel. Fontos tudni, hogy a felvételi tesztet csak egyszer lehet megcsinálni az életben. Aki egyszer kipróbálta, de mégsem lett belőle irányító, az többször nem próbálkozhat.

(A bécsi torony - Fotó: AustroControl)

Akit érdekel a külföldi képzés és a külföldi munka, azt legközelebb Bécsben várják: február 26-án az Austro Control tart nyílt napot a leendő irányítóknak.

Az Austro Control Akademia címe: 1030 Bécs, Schnirchgasse 9a. Reggel 0930 és 1630 között óránként lesznek előadások és vezetések, akit érdekel, ne hagyja ki.

1 komment

Címkék: repülés hungarocontrol austrocontrol

A bejegyzés trackback címe:

https://gulliverutazik.blog.hu/api/trackback/id/tr262677262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alabama Man 2013.02.20. 15:13:35

Aki szeretne légiforgalmi irányító lenni, annak érdemes lehet a nick nevem melletti linket megnézni.
süti beállítások módosítása