HTML

Linkblog

Gulliver utazik

Öt kontinensen vezettem autót, buszt, nyergesvontatót, mozdonyt, villamost, hajót, repülőt és osztályt. Most blogot írok ezekről. És keresek egy dizájnert, aki készít ide egy szép felületet.

Gulliver a Facebookon

Partnerünk

A magyar tetők Belorussziába mennek

2011.04.01. 10:32 Gulliver

A Stadler szolnoki gyárában készítik a feréhorosz vasút számára készülő Flirt vonatok tetejét. Újabb jó hír a magyar közlekedési iparral kapcsolatban. 

(Svájci terv, német vonat, magyar tető)
 
A Stadler Rail Csoport leszállította az első két széles nyomtávú FLIRT motorvonatot a Belorusz Vasúttársaság (BŽD) számára, amely ahhoz a megrendeléshez kapcsolódik, melyet a svájci vasúti járműgyártó vállalat nagyjából egy évvel korábban nyert meg Fehéroroszországban. A szokásosnál gyorsabb szállítást az tette lehetővé, hogy a járművek a közel ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkező Finnországba szállított FLIRT vonatokkal együtt készültek a Stadler bussnangi központjában. A projekt magyar vonatkozása, hogy a járművek tetőszerkezetét a Stadler szolnoki üzemében gyártják - tájékoztatta a Gullivert a svájci tulajdonú társaság.
 
A Stadlernek ez az első olyan megrendelése, amely a volt Szovjetunió területéről, a Független Államok Közösségéből érkezett. A fehérorosz FLIRT vonatot, amely szinte teljesen a Finnországnak készült jármű alapjaira épül, két különböző kivitelben gyártja a Stadler. 6 darab FLIRT a fehérorosz főváros Minszk elővárosi hálózatán fog közlekedni, ezt a típust 232 ülőhellyel látja el a Stadler. További 4 darab jármű pedig interregionális forgalomban vesz majd részt Fehéroroszország nagyobb városai között. A hosszabb útidőnek köszönhetően ez a 188 ülőhellyel rendelkező kivitel magasabb kényelmi színvonalat képvisel. Mindkét kivitelt felkészítették a zordabb fehérorosz időjárásra, amelynek köszönhetően a járművek akár -40 Celsius fokban is üzemelnek. A megrendelés összértéke mintegy 60 millió euró, azaz nagyjából 16 milliárd forint.

Szólj hozzá!

Címkék: vasút stadler

A bejegyzés trackback címe:

https://gulliverutazik.blog.hu/api/trackback/id/tr222790612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása