HTML

Linkblog

Gulliver utazik

Öt kontinensen vezettem autót, buszt, nyergesvontatót, mozdonyt, villamost, hajót, repülőt és osztályt. Most blogot írok ezekről. És keresek egy dizájnert, aki készít ide egy szép felületet.

Gulliver a Facebookon

Partnerünk

Együttműködik a kormánnyal Ferihegy

2011.03.03. 08:00 Gulliver

Az Országgyűlés turisztikai bizottsága azt kéri a nemzeti fejlesztési minisztertől, hogy adjon pénzt a reptéri közúti és vasúti összeköttetésére. Vagyis a kormány és a reptér kapcsolata teljesen megváltozott.

Hétfőn a bizottság kihelyezett ülést tartott a SkyCourtban. Ezzel kapcsolatban a Budapest Airport közleménye így fogalmaz: „A turisztikai iparág és az egész magyar gazdaság kiemelt érdeke a budapesti repülőtérhez kötődő közúti és tömegközlekedési infrastruktúra fejlesztése, ehhez akár az Új Széchenyi-terv részeként, akár más forrásokból eszközöket kell biztosítani. Egyebek mellett ezzel a felhívással fordult a parlament sport -és turizmusbizottsága Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszterhez.”

A belváros és a reptér közötti összeköttetés már nagyon régi problémája Ferihegynek. Eddig egyszerű volt a felállás: a Budapest Airport nem akarta finanszírozni, mivel a kerítésen kívül van. A kormányzat sem akarta finanszírozni, mert „a reptér érdeke, hogy oda lehessen jutni”. Ebből egyik fél sem volt hajlandó engedni, de úgy látszik, most újabb felvonás kezdődik az ügyben.

Ha az egyik országgyűlési szakbizottság azt kéri a fejlesztési minisztertől, hogy legyen vasút és legyen közút, akkor ott tenni kell valamit. Legalább annyit kell mondani, hogy „kitűnő gondolat, megvizsgáljuk”. De remélhetőleg ennél több is fog történni.

Az elmúlt hónapokban ugyanis a Budapest Airport és a kormányzat viszonya látványosan javult.

A reptér privatizációja néhány hónappal ezelőtt még szerepelt Papcsák Ferenc elszámoltatási biztos tízes toplistáján. Két héttel ezelőtt viszont már az EU közlekedési miniszterei – magyar kollégájuk vezetésével – bejárták a SkyCourtot. Most pedig az Országgyűlés egyik bizottsága tartott kihelyezett ülést az „élményterminálon”. És ugyan egyik fél sem bőbeszédű az ügyben, de a tettekből az látszik, hogy a korábbi óvatosságot felváltotta az együttműködés. Talán még az is elképzelhető, hogy felújítják a gyorsforgalmi utat, miután  - egy kormányzati utasítás nyomán - nemrég felújították a ferihegyi vasútállomást.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gulliverutazik.blog.hu/api/trackback/id/tr542705927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása