HTML

Linkblog

Gulliver utazik

Öt kontinensen vezettem autót, buszt, nyergesvontatót, mozdonyt, villamost, hajót, repülőt és osztályt. Most blogot írok ezekről. És keresek egy dizájnert, aki készít ide egy szép felületet.

Gulliver a Facebookon

Partnerünk

Van festék a MÁV-nál

2011.02.25. 10:55 Gulliver

Felújítják a ferihegyi vasútállomást. Azt az építményt, amit sokak szerint 2006-os átadása óta soha nem takarítottak.

Eredetileg azért mentem, hogy egy nem túl izgalmas esemény keretében felköszöntsük a Wizzair ötmilliomodik magyar utasát, de a vasútállomáson azt láttam, hogy egy tucat munkás az egyik liftet festi.

(Ők várták a szerencsés utast)

A vasútállomás fölött gyaloghídra felvivő liftek sokszor nem is működtek, rendszeresen összefirkálták, és minden mozdíthatót kiloptak belőle. Most viszont újra felismerhetően szürke volt a liftajtó.

(Néha a szürkeségnek örülünk)

Sőt, a lépcsők tetején lévő műanyagbúrát is letakarították. A képen jól látszik, hogy a hídon lévő búra még barnás az évek alatt rárakódott kosztól, reméljük, nemsokára ezt is letakarítják.

A reptéren időközben átadták a 12 ajándék utazási utalványt a szerencsés Tatár Gergelynek, aki rendszeresen utazik Hollandiába, mivel nemsokára ott kezdi légiforgalmi irányítói karrierjét, így biztosan fel fogja használni a vouchereket.

Mire visszaértem a vasútállomásra, már befejezték a liftek festését, és két munkás a peronok melletti utasvárókat festette. Közelebbről megnézve látszott, hogy csak egy réteg festéket hordtak fel, a mínusz 2 fokban felhordott festék pedig valószínűleg nem tart majd az örökkévalóságig. De mindenképpen jó hír, hogy végre felújították az elsősorban légiutasok által használt vasútállomást. Reméljük, hogy a jövőben rendszeres felújítást kap az építmény, és nem csak az EU-elnökség kapcsán kapott egy vödör festéket.

 

(Vajon meddig marad ilyen?)

2 komment

Címkék: vasút ferihegy wizzair

A bejegyzés trackback címe:

https://gulliverutazik.blog.hu/api/trackback/id/tr22688265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mihaszna Kelly 2011.03.01. 08:46:49

Elsősorban városon belül utazók használják a megállót. De sok légi utas is. Ez a megálló igazi siker. 30 év alatt sikerült kivitelezni.

Gulliver 2011.03.01. 09:33:12

@Mihaszna Kelly: Nem tudom, hogy van-e a MÁV-nál utasforgalmi felmérés, amikor én arra járok, rendszerint többségben vannak a bőröndös utasok. Viszont Lőrincről vonattal bemenni a belvárosba sokkal gyorsabb, mint az 50-esen vagy akár a 200E-vel bezötyögni a metróig, ez biztos.
süti beállítások módosítása