HTML

Linkblog

Gulliver utazik

Öt kontinensen vezettem autót, buszt, nyergesvontatót, mozdonyt, villamost, hajót, repülőt és osztályt. Most blogot írok ezekről. És keresek egy dizájnert, aki készít ide egy szép felületet.

Gulliver a Facebookon

Partnerünk

Európai légijáratokon is lesz WiFi

2011.02.11. 13:54 Gulliver

Az európai légibiztonsági szakemberek eddig határozottan elzárkóztak az utasok internettel való ellátásától, de most megtört az eddig merev elutasítás.

A Norwegian nevű fapados társaság csütörtökön indította el a szolgáltatást, és a nyári menetrend kezdetéig 11 gépén építi ki a vezeték nélküli internetelérést. Év végégig 21, míg 2012 végéig mind a 40 gépen lesz internet.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A légitársaság ezekben a hónapokban vonja ki a forgalomból az eddig használt Boeing 737-300 típusú repülőgépeit, és az új Boeing 737-800 típusúakat már interneteléréssel együtt állítja forgalomba. Ezekre a gépekre egy különleges antennát szerelnek, amely egy műholddal kommunikál. A repülőgépre érkező jelet kettéválasztják, és külön hálózat lesz az utasoknak, és egy másik a gép személyzetének. Az ehhez szükséges technikát az amerikai Row44 gyártja, amelyik a Southwest Airlines gépeire már szerelt hasonló technikát.

Az európai légitársaságok közül eddig a Lufthansa kínált hasonló szolgáltatást, de ők is csak az amerikai kontinens fölött, így a fapados Norwegian lesz az első, amelyik budapesti járatain is lehet majd internetezni.

Szólj hozzá!

Címkék: internet boeing norwegian row44

A bejegyzés trackback címe:

https://gulliverutazik.blog.hu/api/trackback/id/tr872653853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása