HTML

Linkblog

Gulliver utazik

Öt kontinensen vezettem autót, buszt, nyergesvontatót, mozdonyt, villamost, hajót, repülőt és osztályt. Most blogot írok ezekről. És keresek egy dizájnert, aki készít ide egy szép felületet.

Gulliver a Facebookon

Partnerünk

Boldog születésnapot, Malév!

2011.03.29. 18:08 Gulliver

Ma búcsút intettem a T-Home szerződésnek, bekötötték a UPC-t, és végül egy igazán örömteli hír: 65 éves a Malév. 

A cég elődjét, a Maszovletet 1946. március 29-én alapították, akkoriban még Budaörsről indultak a gépek. A Ferihegyi repülőteret négy évvel később, 1950. május 7-én adták át a forgalomnak - idén tavasszal egy kisebb ünnepséggel emlékeztünk meg az 1-es terminálon. Sokáig a légitársaság és a reptér is a Maszovlet, illetve a Malév tulajdonában volt, a két szolgáltatás csak néhány éve vált ketté, de a legtöbb ember fejében még ma is egynek számít a Malév, a reptér, és a légiforgalmi irányítás is - a különféle földi kiszolgáló cégek létezéséről a döntő többség még csak nem is értesült. Az pedig tovább erősíti a két cég egymásrautaltságát, hogy sem a Budapest Airport, sem a Malév nem tudna működni a másik nélkül, annyira szoros a gazdasági függőség a két cég között. Sőt, állítólag a reptér privatizációs szerződésében van egy olyan passzus is, hogy a magyar államnak kárenyhítési kötelezettsége van, ha a Malév valamilyen okból működésképtellené válik - ezt a kitételt, azonban soha, egyik cég sem erősítette meg hivatalosan.

A cég történetéről a Malév honlapján van egy nagyon jó kis írás, nagyon élvezetes cégtörténet.

A Malévet és a cég vezetőségét is sokan és sokszor támadják a különböző döntések miatt, de ma mindezek nem számítanak. Azt kívánom, éljen soká a Malév, legyen jó sok repülőgépe, tisztes nyeresége, és sok-sok elégedett alkalmazottja és utasa!

2 komment

Címkék: repülés malév

A bejegyzés trackback címe:

https://gulliverutazik.blog.hu/api/trackback/id/tr252782649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

McLaurin 2011.03.30. 08:54:25

Csöbörből vödörbe? Mármint ami a netet illeti. Amíg megy addig nincs gond. :-)

Gulliver 2011.03.30. 10:55:27

Olyan ez, mint a munkahelyváltás. Nem biztos hogy jobb, de egy ideig az újdonság varázsa széppé tesz mindent. :)
süti beállítások módosítása