HTML

Linkblog

Gulliver utazik

Öt kontinensen vezettem autót, buszt, nyergesvontatót, mozdonyt, villamost, hajót, repülőt és osztályt. Most blogot írok ezekről. És keresek egy dizájnert, aki készít ide egy szép felületet.

Gulliver a Facebookon

Partnerünk

Már Ferihegy sem a régi

2011.03.18. 08:00 Gulliver

A budapesti reptér átnevezésével egy időben megváltozik a reptér arculata is.

 
Egyrészt megnyílik az egyik legszebb reptéri épület, de erről már írtam. Másrészt lecseréli a Budapest Airport a régi logóját.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
És ez lesz helyette:
 
 
 
 
 
 
 
 
Többen mondták, hogy a legjellemzőbb, legkönnyebben megjegyezhető a privatizáció előtti volt. Sajnos ebből nem találtam jó minőségű képet:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A Légiforgalmi és Repülőtéri Igazgatóság rövidítése fölött a ferihegyi irányítótorony kabinjának képe látható, ezt pedig sokan be tudták azonosítani.
 
Aztán jött a bordó változat, ami könnyen kapcsolható volt a repüléshez, a repülőgépek farkát (legyünk pontosak: függőleges vezérsíkját) valószínűleg mindenki felismeri. A mostani „tavaszias színösszeállítású” logó pedig egy papírrepülőt ábrázol. Többek szerint a papírrepülő már önmagában komolytalan, én szimplán nem ismertem fel elsőre. De ez lesz, ezt kell szeretnünk. 
 
Az átnevezéssel kapcsolatban felmerült, hogy Liszt Ferenc helyett inkább Rubik Ernő repülőgéptervezőről kellene elnevezni a repteret. Mások szerint az átnevezés felesleges pénzkidobás, ahogy ezt egy (jelenleg nem túl népszerű) csoport is hirdeti a Facebookon. Pedig Liszt neve sem ismeretlen a légiközlekedésben, az Alitalia egyik repülőgépe már évek óta viseli a nevét.
 
Megújult a repülőtér honlapja is. A szerkezete csak kicsit változott, a korábbiakhoz képest egy hangyányival több reklám és repjegyajánlat van a nyitóoldalon, de engem igazán az új betűtípus lepett meg. Egy kicsit aránytalannak tűnik, néhány betűje nehezen ismerhető fel, bár ez lehet, hogy csak a kövér betűk miatt van így. Mindenesetre tessék megnézni a honlapot, ismerkedni vele, közben mondogatni: Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér

4 komment

Címkék: repülés ferihegy

A bejegyzés trackback címe:

https://gulliverutazik.blog.hu/api/trackback/id/tr972749003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

McLaurin 2011.03.19. 12:17:50

Hát a papírrepülőt én sem ismertem fel, a nevet meg még évekig nem fogom megszokni úgyhogy addig nekem marad Ferihegy, a sok rérős idióta meg foglalkozhatna értelmesebb dolgokkal mint az átnevezgetések, csak hát az nem megy nekik.

Gulliver 2011.03.19. 15:03:18

A Ferihegy nevet már a menedzsment egy (külföldi) része is meg akarta változtatni, mert szerintük nehezen kimondható, és emiatt versenyhátrányban van a reptér. Kiváncsi vagyok, most mit mondanak...
A külföldi sajtó egy része beszámolt a névváltozásról, de a legtöbb Franz Liszt néven írt Ferihegyről. Ők általában az AP tudósítását vették át, amiben szerepelt az a csudás mondat, miszerint a SkyCourt 60 százalékkal növeli a kapacitást. :)

balage28 2011.03.20. 14:39:23

@Gulliver: a rádiók legaláb helyes számokat kaptak - sok (nem emlekszem a pontos számra 5 v. 8 milliót mondtak) millióra növekszik a repülőtér befogadóképessége. Jó nagy lehet :))

pecs2010 2011.03.21. 23:02:32

Sziasztok, ajánlom a facebook-os tiltakozó oldalt az átnevezéses szörnyűség ellen:

www.facebook.com/EzFerihegyNemLisztFerihegy
süti beállítások módosítása