HTML

Linkblog

Gulliver utazik

Öt kontinensen vezettem autót, buszt, nyergesvontatót, mozdonyt, villamost, hajót, repülőt és osztályt. Most blogot írok ezekről. És keresek egy dizájnert, aki készít ide egy szép felületet.

Gulliver a Facebookon

Partnerünk

Hidroplánnal Alaszka fölött

2011.03.14. 15:15 Gulliver

Alaszkában, hatalmas erdőségek fölött hidroplánozunk.

(Fotó: Chip Porter) 
 
Kissrácként az alaszkai repülést a Miért éppen Alaszka? című sorozatban láttam először, és azóta is szeretném egyszer kipróbálni. Azóta sem tudom eldönteni, hogy a végtelen erdőségek fölött repülés, vagy a bájos, de mégis kicsit esetlen pilótát játszó Janine Turner miatt kedveltem meg a dolgot. A lényeg az, hogy nagyon szeretném kipróbálni, így jutottam el Jeff Carlinhoz, aki Alaszka délkeleti részén, Ketchikan városka környékén szállítja a turistákat és a környéken lakókat.
 
(Ketchikanba kajakozni, medvét nézni, lazacra horgászni járnak az emberek)
 
Elsősorban azokhoz a menedékházakhoz fuvarozza a kikapcsolódásra/horgászásra vágyó embereket, ahova csak motorcsónakkal vagy hidroplánnal lehet eljutni. Ezeket a menedékházakat az amerikai erdészeti szolgálattól lehet kibérelni, 20-30 dollárért naponta. A szomszéd garantáltan nem fogja a magnót bömböltetni mellettünk, de tévé sincs a házakban. Folyóvíz meg a ház előtt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
(A Fish Creek-i menedékház, 45 dollár éjszakánként 6 főre)
 
Hogy miről is van szó, azt legjobban ez a rövidfilm mutatja meg, amitől nekem az állam is leesett, azóta egy kicsit még szerencsésebbnek érzem azokat, akik eljutnak ide.

 

Jeff hidroplánja egy DeHavilland Canada DHC-2 Mk1 típusú repülő, működése 60 éve alatt többször teljesenfelújították. Ezt a típust nemcsak Alaszkában és Kanadában, hanem a trópusi szigeteken is előszeretettel használják.

Szólj hozzá!

Címkék: repülés hidroplán dehavilland

A bejegyzés trackback címe:

https://gulliverutazik.blog.hu/api/trackback/id/tr402738332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása