HTML

Linkblog

Gulliver utazik

Öt kontinensen vezettem autót, buszt, nyergesvontatót, mozdonyt, villamost, hajót, repülőt és osztályt. Most blogot írok ezekről. És keresek egy dizájnert, aki készít ide egy szép felületet.

Gulliver a Facebookon

Partnerünk

Mi lesz az elveszett csomagokkal?

2011.02.17. 08:00 Gulliver

A terminálon elhagyott poggyászokat Ferihegyen veszélyes anyagként, vagyis potenciális bombaként kezelik. Az elveszett laptopokat azonban mégsem robbantják fel minden esetben.

Ha valamelyik ferihegyi terminálon gazdátlan csomagot találnak az utasok által látogatott területeken, akkor azt a bőröndöt először a tűzszerészek vizsgálják át. Ha gyanúsnak találják, akkor a reptér egy távoli sarkában (ferihegyi zsargonban: a szemétbányánál) felrobbantják. Ha nem, akkor egy ideig őrzik, hátha jelentkezik érte a tulajdonosa. Ha a gazdája mégsem keresi, akkor előbb-utóbb az enyészetté válik az elárvult csomag. A ferihegyi raktárakban tornyokban állnak azok a tárgyak, amiket valaki elhagyott – sokat közülük az utasbiztonsági ellenőrzésnél hagytak el figyelmetlen utasok.

A müncheni repülőtéren – amelynek hivatalosan Franz Joseph Strauss a neve – jóval több utas fordul meg, így az elhagyott csomagok között is jóval több értékes tárgy akad. A bajorok ezekből az elhagyott, de sosem keresett tárgyakból február 26-án ismét aukciót rendeznek.

A reptér tájékoztatása szerint nemcsak laptopok, ékszerek és telefonok kerülnek kalapács alá, hanem lesz sífelszerelés, jégcsákány, sőt egy pókerkoffer és egy motoros fűrész is.

A befolyt összeget a „Licht in die Herzen” nevű civil kezdeményezés kapja, amely a szükséghelyzetben élő embereket segíti.

Szólj hozzá!

Címkék: repülés ferihegy münchen poggyász muc

A bejegyzés trackback címe:

https://gulliverutazik.blog.hu/api/trackback/id/tr242666080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása