HTML

Linkblog

Gulliver utazik

Öt kontinensen vezettem autót, buszt, nyergesvontatót, mozdonyt, villamost, hajót, repülőt és osztályt. Most blogot írok ezekről. És keresek egy dizájnert, aki készít ide egy szép felületet.

Gulliver a Facebookon

Partnerünk

Kínába megy a Boeing 747-8I

2011.03.09. 18:01 Gulliver

Sokan temetik a „másfélemeletes” Boeinget, mégis vannak rá új vevők.
 
Öt Boeing 747-8I típusú repülőgépet rendelt az Air China légitársaság. A típust bemutató (hevesen kritizált) cikk után sokan azt mondták, hogy a 8I csak azért született, mert a Dreamliner kifejlesztése lassabban halad a szükségesnél, de muszáj volt valamivel előjönni, különben az A380 teljesen letarolta volna a piacot.
 
A 747-8I vásárlói valóban nem állnak tömött sorokban, eddig alig 40 darabot  sikerült eladni belőle, ezért is fontos a gyárnak, hogy a Lufthansán és az Air Koreán kívül más légitársaságok is vásároljanak az új típusból.
 
(Boeing 747-8 Intercontinental)
 
Ezért valószínűleg máris pezsgőt bontottak az amerikaiak, miután aláírták a kínaiakkal a megállapodást, pedig azt a kommunista kormányzatnak is engedélyeznie kell. Az ázsiai piac ugyanis nagyon dinamikusan nő. Az Airbus számításai szerint a következő 20 évben ezen a kontinensen fogják eladni az összes új repülőgép egyharmadát, összesen 8560 darabot. Szintén a cég előrejelzése szerint ebből 5200 keskenytörzsű, 2580 szélestörzsű, és 780 óriásgép lesz.
 
A cég arra alapozza számításait, hogy jelenleg még csak 9, de 20 év múlva már 17 olyan nagyváros lesz elsősorban Kínában, ahol évente több mint 5 milliárd utaskilométernyi lesz a piac. (1 utaskilométernek számít 1 fizető utas 1 kilométerre történő elszállítása, ez a légi személyszállítás üzleti alapmértékegysége.) Az Airbus számításai szerint a közeljövőben már ezek között a nagyvárosok közötti belföldi járatokon is A380 méretű gépek fognak közlekedni.

Szólj hozzá!

Címkék: repülés boeing airbus

A bejegyzés trackback címe:

https://gulliverutazik.blog.hu/api/trackback/id/tr292725474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása