HTML

Linkblog

Gulliver utazik

Öt kontinensen vezettem autót, buszt, nyergesvontatót, mozdonyt, villamost, hajót, repülőt és osztályt. Most blogot írok ezekről. És keresek egy dizájnert, aki készít ide egy szép felületet.

Gulliver a Facebookon

Partnerünk

Amerika legrégibb légitársasága Budapestre jön

2011.02.09. 08:00 Gulliver

Tavaly októberben egyszer már bejelentették, de tegnap az American Airlines alelnöke jött Budapestre, hogy tájékoztatást adjon az új járatról.

Évekkel ezelőtt már volt közvetlen járat Budapest és New York között, a Malév Boeing 767-es gépei repültek ezen az útvonalon. Ezekkel a gépekkel repültek Bangkokba is, de a magyar légitársaság végül mind az ázsiai, mind az amerikai járatait leállította. Összesen két olyan repülőgépük volt, amivel ilyen hosszú távra tudtak repülni, így az üzemeltetés annak ellenére nem volt jövedelmező, hogy a járatok szinte folyamatosan tele voltak.

Egészen tavaly őszig pedig a Delta Airlines járt naponta Magyarország és az USA között, de 2010 szeptemberében leállították a járatot. Sokáig nem lehetett tudni ennek az okát, pedig a valóságban csak annyi történt, hogy a légitársaság felújítja a flottáját. Így az idei nyári menetrendben már az új kabinos gépek járnak majd, az ígéretek szerint kényelmesebb és jobban felszerelt ülések lesznek. (A Delta gépei nem épp a kényelmükről voltak híresek, ezért sokan várják az új üléseket a hosszú távú járatokon.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az American sokkal régimódibb, patriótább járat, az amerikai diplomaták is ezzel járnak. Kivéve természetesen a nagyköveteket, akiknek a legtöbb állomáshelyen saját repülőgépük van, így Ferihegyen is.

Áprilistól tehát ezzel a légitársasággal is utazhatnak a New York felé igyekvők. Sőt, mivel az American és a Malév ugyanabba a légitársasági szövetségbe tartozik, ezért a magyar légitársaság jegyeivel utazhatunk Los Angelesbe, Miamiba vagy éppen Chicagóba is. Az Amerikából érkezők pedig a Malév járataival utazhatnak Budapestről Kelet-Európa és a Közel-Kelet repülőtereire.

És nagy-nagy örömünkre Boeing 767-es gépekkel jár majd az American, alaposan feladva a leckét a szintén áprilisban visszatérő Delta légitársaságnak.

2 komment

Címkék: delta malév american

A bejegyzés trackback címe:

https://gulliverutazik.blog.hu/api/trackback/id/tr872648058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

brondby 2011.06.13. 22:21:24

Április óta mennyire kihasznált az American budapesti napi járata, tud erről valaki valamit? Pláne nemrég a Delta is visszatért, napi 2 járat innen New Yorkba.... megéri? Ezek szerint... kiváncsi lennék... ha valaki rendelkezik információval, írja meg!

Gulliver 2011.06.15. 00:22:21

Én is kiváncsi vagyok erre. :)
süti beállítások módosítása