HTML

Linkblog

Gulliver utazik

Öt kontinensen vezettem autót, buszt, nyergesvontatót, mozdonyt, villamost, hajót, repülőt és osztályt. Most blogot írok ezekről. És keresek egy dizájnert, aki készít ide egy szép felületet.

Gulliver a Facebookon

Partnerünk

Túl jól sikerült

2011.03.19. 17:50 Gulliver

Dühödt kiabálás, csalódott látogatók a SkyCourt nyílt napján.
 
Több ember kiszorult a reptéri SkyCourt nyílt napjáról, és hosszú sorokban ázott-fázott a kettes terminál ellőtt.
 
Az épület megnyitása alkalmából tartott nyílt napot - úgy tűnik - túl jóra szervezték. A rendezvény szervezésével és kommunikációjával megbízott ügynökség az elmúlt hetekben milliókat költött a SkyCourt hirdetéseire, hogy minél többen látogassanak ki az egyesek szerint élményterminál, mások szerint egyszerű pláza megnyitójára. A hétvégére több celebet is leszerződtettek, hogy a látogatók a reptéri boltokban együtt fényképezkedhessenek velük. Sőt, délutánra az X-Faktor koncert ígérkezett a legnépszerűbb programnak.
 
A SkyCourt befogadóképessége azonban limitált, egyszerre 2000 fő. Belépésnél számolják az utasokat, és délelőtt 11 óra körül az épület megtelt. A szervezők – biztonsági okokból – ekkor leállították a beléptetést, és csak annyi új embert engedtek be, amennyi kiment az épületből. De sajnos nem sikerült megfelelő ütemben kiterelni a bentlévőket, noha a színkódos karszalagok egyszerre csak két órára voltak érvényesek – elméletben. Mivel a legtöbben szívesebben őgyelegtek az épületben (különösen a gyerekek számára kialakított játszótér volt népszerű), ezért a ház előtt egyre többen torlódtak fel bebocsáttatásra várva. Sokaknak eszük ágában sem volt kijönni az épületből, mert meg akarták hallgatni az X-Faktor koncertet – de sajnos pont erre akartak a legtöbben kintről is bejutni, ezért a koncert előtt hosszú sorok keletkeztek az épület előtt. A szervezők pedig legnagyobb igyekezetük ellenére sem tudták megoldani a helyzetet, hiszen az épület mérete adott.
 
A délutáni órákra akkorára nőtt a sor és az elégedetlenség, hogy a szervezők úgy döntöttek: a 2000 fő befogadására alkalmas épületbe ideiglenesen 2900 főt engednek be. (Ehhez új kijáratokat kellett nyitni, amiket fegyveres őrök felügyeltek.) Sajnos sokan ekkora teljesen eláztak és átfáztak, mivel az előző napokhoz képest sokkal rosszabb volt az idő. A mostoha időjárás miatt a Repülőgép Emlékpark látogatása sem volt opció, így a repülőtérre kiutazó százak csalódtak az élményterminál első napján. Reméljük, holnap kedvezőbb lesz az időjárás, illetve – koncert nélkül – sorbanállás nélkül is be lehet jutni ebbe a szép épületbe, és sokaknak lesznek kellemes emlékei.
 
(Személyes megjegyzés: a hazai légiközlekedés ilyen nagy eseményére több repülős programok szerveztem volna, hogy az egész szakma együtt ünnepelhessen. A színészek és a mindehol bombabiztosan bevethető celebek szerepeltetése előreláthatóan kockázatos volt, és sajnos meg is lett a hátulütője.)

4 komment

Címkék: repülés ferihegy

A bejegyzés trackback címe:

https://gulliverutazik.blog.hu/api/trackback/id/tr912753570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

McLaurin 2011.03.20. 16:20:59

Hát nem estem hasra a SkyCourt-tól, mindenesetre pozitív, hogy 1-2 gyorsétterem megjelenésének hála már 1500Ft-ért is lehet venni egy szendvicset. A rövidtávú parkolót szétdarabolták és ramatyabb állapotban van mint valaha, persze normális fel és lejutás eddig sem volt, most sem. A 2 épületet összekötő járda feletti tető mindenre jó csak arra nem, hogy a funkcióját betöltse, a belső oldalon hozzá kellett volna igazítani az épület vonalához, hogy ne ázzanak ronggyá ha esik. A régi és új név és logo össze-vissza keveredik hol ezzel hol azzal találkozni, kitűnő időzítés. Mit nem látni a terminálokról egy reptéren na kitalálható? naná, hogy repülőt. Az amúgy is nyomorékan kitlált teraszok zárva sehol egy hely ahol lehetne normálisan rálátni a landoló és felszálló gépekre. A szervezés megy annyira dilettáns volt, hogy tanítani lehetett volna. Alkalmatlan az egész bagázs csak túl sokért túl hosszú ideje bizonyítják.

McLaurin 2011.03.20. 16:23:00

Hát nem estem hasra a SkyCourt-tól, mindenesetre pozitív, hogy 1-2 gyorsétterem megjelenésének hála már 1500Ft-ért is lehet venni egy szendvicset. A rövidtávú parkolót szétdarabolták és ramatyabb állapotban van mint valaha, persze normális fel és lejutás eddig sem volt, most sem. A 2 épületet összekötő járda feletti tető mindenre jó csak arra nem, hogy a funkcióját betöltse, a belső oldalon hozzá kellett volna igazítani az épület vonalához, hogy ne ázzanak ronggyá ha esik. A régi és új név és logo össze-vissza keveredik hol ezzel hol azzal találkozni, kitűnő időzítés. Mit nem látni a terminálokról egy reptéren na kitalálható? Naná, hogy repülőt. Az amúgy is nyomorékan kitlált teraszok zárva sehol egy hely ahol lehetne normálisan rálátni a landoló és felszálló gépekre. A szervezés meg annyira dilettáns volt, hogy tanítani lehetett volna. Alkalmatlan az egész bagázs csak túl sokért túl hosszú ideje bizonyítják.

Gulliver 2011.03.20. 22:23:37

Nekem tetszik az épület, de én elfogult vagyok. :) A helyszíni rendezéssel nekem annyi bajom volt, hogy a hostok mindenképpen el akarták hitetni velem, hogy a babakocsit a lépcsőn akarom felvinni. Egy ideig magyaráztam nekik, hogy van lift is, végül elálltak az utamból, és felmehettünk lifttel. Kifelé jövet meg láttuk az esőben sorbanállókat, sajnáltam őket.

Van az Airportnak saját csapata, akik nagyon profin tudnak rendezvényt szervezni a reptéren, de - ahogy látom - most nem engedték érvényesülni őket.

Sajnos csak a T1-en van kilátóterasz. A biztonsági szabályok szigorodása miatt esély sincs arra, hogy a közeljövőben legyen a kettesen is, pedig sokan fizetnének is érte. Kissráckoromban mindig kimentünk integetni az Iljusinoknak és Tupoljeveknek, most viszont kilométeres gyaloglásra kényszerülnek azok, akik jó fényképeket szeretnének csinálni a repülőkről.
süti beállítások módosítása