HTML

Linkblog

Gulliver utazik

Öt kontinensen vezettem autót, buszt, nyergesvontatót, mozdonyt, villamost, hajót, repülőt és osztályt. Most blogot írok ezekről. És keresek egy dizájnert, aki készít ide egy szép felületet.

Gulliver a Facebookon

Partnerünk

Megérkezett Tripoliba a magyar mentőjárat

2011.02.27. 12:09 Gulliver

Kora délután érkeznek haza a Líbiából kimenekített magyarok.

A Malév HA-LOH lajstromjelű Boeing 737-8Q8 típusú gépe délelőtt szállt le Tripoliban. A líbiai főváros repülőterén a hírek szerint elég nagy a káosz, sok külföldi vár arra, hogy egy repülőgépre fel tudjon szállni. Legtöbbjük számára mindegy, hogy hova megy a gép, csak kijussanak vele a lángba borult országból. Valószínűleg számítottak erre a magyar hatóságok is, így elképzelhető, hogy az esetleg szabadon maradó üléseken más államok polgárai is elhagyhatják Líbiát. (Pintér Sándor belügyminiszter szerint 50-60 magyar lehet kint, ennyi ember még a gép felét sem tölti meg.)

(A HA-LOH, becenevén Ló Hugó a budapesti repülőtéren. Győri László felvétele)

A magyar-líbiai kapcsolatok az utóbbi időben fellendültek, tavaly november 30-án Schmitt Pál köztársasági elnök találkozott Kadhafi elnökkel, ahol kijelentette: Magyarország kész kapcsolatait a korábbinál minél magasabbra szinte emelni, és érdeke, hogy minél több magyar vállalat vehessen részt az ország fejlesztésében. (Elsősorban a líbiai gáz- és kőolajtermelésben szeretnének a magyarok az eddiginél aktívabbak lenni, azon belül is a Vegyépszer és a MOL.) Az utóbbi napok történései azonban valószínűleg lelassítják a kapcsolatok magasabb szintre emelését, ezért is indult útnak a kint dolgozó magyarokat hazaszállító repülőgép.

A Boeing várhatóan a kora délutáni órákban vissza is érkezik Budapestre, és egy időre valószínűleg ez volt az utolsó magyar repülő, amelyik Líbiában járt.

Update: A gép kora délután helyett este 8-kor szállt le, mivel a tripoli reptéren akkora volt a katyvasz és a munkaerőhiány, hogy a repülő nem tudott időben elindulni.

Szólj hozzá!

Címkék: repülés líbia malév

A bejegyzés trackback címe:

https://gulliverutazik.blog.hu/api/trackback/id/tr772694435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása