HTML

Linkblog

Gulliver utazik

Öt kontinensen vezettem autót, buszt, nyergesvontatót, mozdonyt, villamost, hajót, repülőt és osztályt. Most blogot írok ezekről. És keresek egy dizájnert, aki készít ide egy szép felületet.

Gulliver a Facebookon

Partnerünk

Ferihegyre autóval? Előbb ezt olvasd el!

2011.02.23. 08:00 Gulliver

Néhány napja megváltozott Ferihegyen a forgalmi rend. Erre érdemes odafigyelni, mert akár le is lehet késni miatta a repülőt.

Az egyes terminálon nemrég felfestettek egy dupla záróvonalat, de ezt már csak akkor lehet észrevenni, ha az ember behajtott a terminál elé. Ott pedig már nincs kecmec, parkolóőrök, biztonsági őrök és rendőrök tucatjai figyelik az autókat, a záróvonalon átlépők és a tilosban megállók szinte azonnal kapnak egy közúti ellenőrzést vagy egy vaskos csekket.

Sajnos a behajtásnál nincs kint egyetlen tájékoztató tábla sem, így azt nem lehet előre látni, hogy a terminál előtti gyorsparkoló gyakorlatilag megszűnt. (A honlapon található rajzon viszont egyértelmű, hogy az expresszparkoló, ahol eddig 5 perc ingyen volt, ma már nem létezik.)

(Csúcsidőn kívül nincs gond, üres az előtér)

A jobb oldali sávban, ahova csak kis kerülővel lehet behajtani, kizárólag a BKV buszai, az Airport Minibusz és a Főtaxi autói állhatnak meg. A bal oldali sávban pedig a rendelt taxik számára van néhány parkolóhely. A többi állóhelyet megszüntették, így aki nem akar a sáv közepén megállni – és ezzel magára haragítani a mögötte jövőket és a rendőröket – annak nincs más lehetősége, csak a kisgépes terminál előtti rövid távú parkolóba mehet be, vagy tesz még egy tiszteletkört, és utána áll be a másik rövid távú parkolóba. Mindkét megoldás vége, hogy be kell menni a sorompóval lezárt parkolóba, ahol egy óra 940 forint, fél óra pedig 740.

(Csúcsidőben viszont bedugul az út, és nincs menekvés)

Érdemes erre indulás előtt odafigyelni, mert a parkolóhely-keresgéléssel értékes percek telhetnek el, és senkinek nem kívánom, hogy emiatt lekésse a repülőjét.

Szólj hozzá!

Címkék: repülés parkolás ferihegy közút

A bejegyzés trackback címe:

https://gulliverutazik.blog.hu/api/trackback/id/tr322682086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása