HTML

Linkblog

Gulliver utazik

Öt kontinensen vezettem autót, buszt, nyergesvontatót, mozdonyt, villamost, hajót, repülőt és osztályt. Most blogot írok ezekről. És keresek egy dizájnert, aki készít ide egy szép felületet.

Gulliver a Facebookon

Partnerünk

Hatan meghaltak a corki repülőszerencsétlenségben

2011.02.10. 14:07 Gulliver

Eddig hatan vesztették életüket az írországi Cork repülőterén történt csütörtök reggeli repülőgép-balesetben.

A Fairchild Metroliner típusú repülőgépen 10 utas és kétfős személyzet utazott Belfastból Corkba. A gép 08:12-kor indult Belfastból, és Corkban 09:10-kor kellett volna leszállnia. A fogadó reptéren azonban kettes kategóriájú köd fogadta – ez Írországban nem ritka, de nagyon megnehezíti a landolást. A gép kapitánya harmadszor próbálkozott a leszállással a 17-es pályán, mielőtt a földbe csapódott 09:45 körül. A baleset ugyan pont a terminálépület előtt történt, de a nagy köd miatt az épületben tartózkodók nem látták a balesetet, valószínűleg ennek tudható be, hogy a repülőtéren 10:18-kor rendelték el a vészhelyzetet, amit végül 11:04-kor fújtak le. A mentés idejére lezárták a repteret, a járatok többsége a shannoni repülőtéren száll le.

 (A képet Alan C. O'Brien készítette. A kép bal oldalán látható a budapesti SkyCourthoz hasonló terminálépület.)

Hat sérültet szállítottak kórházba az ír mentők, közülük 3 súlyosan sérült. A Metroliner SA 227 típusú, EC-ITP lajstromjelű gép a Flightavia tulajdona, de a járatot a Manx2 légitársaság üzemelteti, a járat száma NM7100.

A Metrolinert mind kereskedelmi utasszállításra, mind pedig katonai célokra használják. Eddig több mint 600 darabot gyártottak belőle 1968-as bemutatása óta, és Kanadától Thaiföldig számos országban üzemel. A szerencsétlenül járt gép 19 férőhelyes, maximális sebessége 576 km óránként.

Ugyan nem valószínű, hogy magyarok is voltak a járaton, de a biztonság kedvéért közlöm azt a két telefonszámot, amin a hozzátartozók érdeklődhetnek.

A corki repülőtér hozzátartozó-tájékoztató központjának a száma +353 214428820.
A Manx2 Airlines ügyfélszolgálata pedig a +442890427004 számon érhető el.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gulliverutazik.blog.hu/api/trackback/id/tr172651621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása