HTML

Linkblog

Gulliver utazik

Öt kontinensen vezettem autót, buszt, nyergesvontatót, mozdonyt, villamost, hajót, repülőt és osztályt. Most blogot írok ezekről. És keresek egy dizájnert, aki készít ide egy szép felületet.

Gulliver a Facebookon

Partnerünk

Repülési tilalom Sárközy felett

2011.04.16. 10:34 Gulliver

Negyvenezer eurós büntetést kell annak a pilótának fizetnie, aki a francia elnök nyaralója fölött átrepül.
 
Nicolas Sarkozy francia elnök felesége április 8. és 26. között a családi nyaralóban időzik – egy ideig valószínűleg csatlakozik hozzá a líbiai ügyek miatt elfoglalt elnök is. Hogy nyugalmukat semmi ne zavarhassa meg, egy rendeletben megtiltották, hogy nyaralójuk felett 3000 láb (körülbelül 1000 méter) magasság alatt repülőgépek szálljanak. Aki megsérti a rendeletet, 40 000 eurós, vagy féléves börtönbüntetésre számíthat - írja a brit The Telegraph.
 

Az elnöki nyugalmat nem először biztosítja rendelet: tavaly a Cap Negrén elhelyezkedő nyaralóhoz közel eső Lavandou strandjait zárták le a turisták elől. A hivatalos indoklás szerint sziklaomlás miatt volt erre szükség, de a francia sajtó – az elnökhöz közel álló hivatalnokokra hivatkozva – az elnök és felesége, Carla Bruni kérését látták a rendelet mögött.  

Szólj hozzá!

Címkék: repülés

A bejegyzés trackback címe:

https://gulliverutazik.blog.hu/api/trackback/id/tr142830372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása