HTML

Linkblog

Gulliver utazik

Öt kontinensen vezettem autót, buszt, nyergesvontatót, mozdonyt, villamost, hajót, repülőt és osztályt. Most blogot írok ezekről. És keresek egy dizájnert, aki készít ide egy szép felületet.

Gulliver a Facebookon

Partnerünk

Baleset Ferihegyen

2011.02.15. 20:47 Gulliver

A budapesti repülőtéren komolyan veszik a biztonságot, hétfőn mégis komoly sérüléssel járó baleset történt.

Az 1-es pálya északi oldalán vezető műszaki úton egy belszolgálati autó megcsúszott, lesodródott az útról, többször átpördült, majd miután a vezető kirepült, a fű közepén megállt a jármű.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Fotó: Repülőtéri Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

Ritkán történik ehhez fogható baleset a repülőtéren, hiszen a legtöbben nagyon komolyan veszik a biztonsági szabályokat Ferihegyen – annak ellenére, hogy tavaly megszüntették a repülésbiztonsági vezetői posztot. Sőt, a Fegyveres Biztonsági Őrség traffipaxszal mérni is szokta a belső utakon közlekedő autók sebességét, és akit szabálysértésen kapnak, az el is búcsúzhat a reptérre szóló jogosítványától.

Most sajnos ezek ellenére baleset történt, a sérült kollégának ezúton is mihamarabbi gyógyulást kívánok.

6 komment

Címkék: baleset ferihegy fbő repülésvédelem

A bejegyzés trackback címe:

https://gulliverutazik.blog.hu/api/trackback/id/tr872663842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SH_SH (törölt) 2011.03.29. 09:50:14

Biztos vagy benne, hogy teljesen megalapozott információkat közölsz a posztban?
Az is tuti szerinted, hogy amit leírtál a repbiztről, az ide is illik?

Gulliver 2011.03.29. 19:24:51

Ezzel a poszttal kapcsolatban elég biztos vagyok. :) Vannak olyan írások, amiben inkább elmélkedem és közös gondolkodásra hívok másokat, ezek a dőlt betűsök.
A Pisti munkakörének "átszervése" szerintem nem volt eléggé megalapozott, nekem a személye és a posztja is nagy nyugalmat adott a repbiztonság terén. A védelmi tudatossággal nincs baj a reptéren, de a magánvéleményem szerint szükség volna egy ilyen pozícióra, egy MI-hez hasonló elkötelezettségű emberrel, aki össze tudja fogni azt a feladatot, amit most az FBŐ, a HR és a REFÜ közösen lát el.
Neked melyik résszel van problémád az írásban?

SH_SH (törölt) 2011.03.30. 08:46:49

@Gulliver: A mellékelt fotón látható roncsban nem az üzemeltető cég munkavállalója ült. Tehát semmi köze a BA-hoz azon kívül, hogy az ő területén történt a baleset.
De legfőképp a repbizthez nincs köze. Más igazgatóságon van (lenne, ha BA alkalmazott sérült volna meg) az ilyen balesetek kivizsgálása.
MU nagy tiszteletben álló személy a szememben, de az ő elmozdítása nem illik ez alá a poszt alá.
A sebességmérőkről meg inkább ne beszéljünk.

Gulliver 2011.03.30. 12:09:19

Azt nem írtam, hogy az üzemeltető cég munkavállalója ült a roncsban (egyébként is, amikor benne ült, még nem volt roncs, ha már pontosak akarunk lenni.) Sőt, azt sem írtam, hogy a repbiztnek kellene kivizsgálni az esetet.

Azt írtam, hogy megszüntették a repbizt vezetői posztot, és hogy ennek ellenére a legtöbben nagyon komolyan veszik a biztonsági szabályokat.

Pisti nagyon jól összefogta a biztonsági feladatokat, és sokat tett a tudatosságért - ennek is köszönhető, hogy a reptéren fegyelmezett munka folyik. És természetesen akik átvették a részfeladatokat, ők is mind kiváló emberek, csak nekem a széttagozódottság nem tetszik.

SH_SH (törölt) 2011.03.31. 10:53:28

@Gulliver: Mindent értek és megértek.
Az összes problémám azzal volt, hogy nem passzolt a posztba szerintem. Mintha az Aranycsapatról szóló posztba belekeverném a mostani, Fradi körüli vacakolást. Nem illene oda.
De itt a kulcsszó a "szerintem".
Viszont ez a te blogod, a te posztod és azt írsz bele, amit és ahogyan akarsz.
Én meg vagyok a kommentelő, aki szubjektíven véleményt alkot. Vagy kérdez. Vagy mi... :)

Gulliver 2011.03.31. 13:24:11

OK, köszönöm, hogy megírtad a véleményed, ez segít abban, hogy precízebben fogalmazzak. A Gulliver ugyanis nem egy profi újság, hanem egy személyes blog, aminek a legfőbb szerkesztői az olvasók, akik kommentben, levélben és szóban segítenek, hogy jobb és pontosabb cikkek szülessenek. A visszajelzések alapján ugyanis a legtöbb olvasó szakmabeli, akik nem arra vágynak, hogy valaki megmondja nekik a tutit, hanem hogy tisztességes, nagyzolás- és hazugságmentes írásokat kapjanak.
süti beállítások módosítása